Wielu myśliwych, którzy niedawno zapoznali się z koncepcją przechowywania żywności w próżniowych torebkach moletowanych, pytają: „Czy mogę zapieczętować próżniowo już zamrożone mięso?”

Odpowiedź brzmi: „Tak!”

Jeśli masz już zamrażarkę pełną zeszłorocznych zapasów z polowania, możesz wyciągnąć to mięso i zapieczętować je w workach próżniowych DIAMOND®, aby przedłużyć przydatność do spożycia znacznie dłużej. Ponieważ pakowanie próżniowe usuwa tlen z worka, możesz być pewien, że nie znajdziesz w zamrażarce mięsa skutego lodem, gdy przyjdzie czas, aby wrzucić je na grill. W rzeczywistości mięso przechowywane w próżniowej folii moletowanej może leżakować do 3 lat, czyli 6 razy więcej niż normalny bezpieczny okres przechowywania! Przechowywanie mięsa w papierze lub zwykłych torebek Ziploc po prostu nie może konkurować z workami próżniowymi.

Sprawdź tę tabelę przechowywania, która obejmuje wiele różnych rodzajów mięs.

Czy pakujesz próżniowo mięso? Czy może właśnie zapakowałeś swoje najlepsze trofeum? Powiedz nam o tym w komentarzach poniżej!

author-avatar

O vacbags.pl

Vacbags to oficjalny dystrybutor folii i opakowań do pakowania prożniowego niemieckiej firmy ALLVAC. Dystrubutor worków i rękawów moletowanych do pakowania próżniowego DIAMOND® i VACBAG® (marki własne). Dostawca profesjonalnych urządzeń do parkowania próżniowego włoskiego producenta VALKO.

Powrót do listy wpisów

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.