Wielu myśliwych, którzy niedawno zapoznali się z koncepcją przechowywania żywności w próżniowych torebkach moletowanych, pytają: „Czy mogę zapieczętować próżniowo już zamrożone mięso?”
Odpowiedź brzmi: „Tak!”
Jeśli masz już zamrażarkę pełną zeszłorocznych zapasów z polowania, możesz wyciągnąć to mięso i zapieczętować je w workach próżniowych DIAMOND®, aby przedłużyć przydatność do spożycia znacznie dłużej. Ponieważ pakowanie próżniowe usuwa tlen z worka, możesz być pewien, że nie znajdziesz w zamrażarce mięsa skutego lodem, gdy przyjdzie czas, aby wrzucić je na grill. W rzeczywistości mięso przechowywane w próżniowej folii moletowanej może leżakować do 3 lat, czyli 6 razy więcej niż normalny bezpieczny okres przechowywania! Przechowywanie mięsa w papierze lub zwykłych torebek Ziploc po prostu nie może konkurować z workami próżniowymi.
Sprawdź tę tabelę przechowywania, która obejmuje wiele różnych rodzajów mięs.
Czy pakujesz próżniowo mięso? Czy może właśnie zapakowałeś swoje najlepsze trofeum? Powiedz nam o tym w komentarzach poniżej!