Worki próżniowe, składające się z PA/PE (poliamidowa i polietylenowa warstwa uszczelniająca), doskonale nadają się do pakowania próżniowego produktów spożywczych za pomocą pakowarki komorowej.
Worki próżniowe PAPE służą do pakowania próżniowego różnorodnych produktów spożywczych. Dzięki nim można zabezpieczyć zarówno produkty świeże, jak i przetwory. Idealnie nadają się do pakowania mięsa surowego, jak i wędlin, kiełbas, mięsa marynowanego i nie tylko. Przy ich pomocy można zabezpieczać także ryby oraz owoce morza. Sprawdzają się także przy próżniowym pakowaniu chleba oraz pieczywa innego rodzaju, ciasta, owoców, grzybów i nie tylko. Dzięki nim można zabezpieczyć półprodukty, jak i całe dania, które np. zabieramy ze sobą w podróż. Powszechnie wykorzystywane są przez firmy pracujące w branżach związanych z żywnością np. przy jej przetwórstwie, produkcji, dystrybucji, w restauracjach, barach, cateringu i nie tylko.
Produkty tego typu są wykonane są z wysokiej jakości folii barierowej PA/PE. Jest to wytrzymały, szczelny materiał, dopuszczony do kontaktu z żywnością oraz posiadający certyfikat BRC. Worki gładkie spełniają wszystkie wymogi stawiane nowoczesnym, bezpiecznym opakowaniom. Charakteryzują się wysoką wytrzymałością na przebicia, wysoką przezroczystością, a co za tym idzie wysoką estetyką zapakowanego wyrobu. Worki PA/PE idealnie nadają się do pakowania wyrobów mięsnych, artykułów mlecznych i rybnych oraz wszelkiego rodzaju produktów sypkich. Można je stosować do pakowania próżniowego tzw. vacuum, zarówno w atmosferze modyfikowanej, jak i do mrożenia. W asortymencie posiadamy szeroką gamę worków do pakowania próżniowego, różniących się między sobą wymiarami. Dzięki temu można się u nas zaopatrzyć w opakowania. Które pomieszczą różnorodne produkty, niezależnie do ich wymiarów. Korzystając z naszego sklepu z łatwością znajdziesz worki odpowiadające Twoim konkretnym wyborom. Serdecznie zapraszamy do zapoznania się z przygotowanym asortymentem.

Pokrojone wędliny
salami, szynka itp.

Ryby
Łosoś, pstrąg, krewetka itp.

Świeże mięso Wołowina
wieprzowina, cielęcina itp.

Chleb, herbatniki i makaron
Brioche, chleb, ryż itp.


Mięso sezonowan
steki, coppa, bekon itp.

Owoce świeże i suszone
jabłka, gruszki, orzechy włoskie itp.

Ser miękki i dojrzewający
parmezan, pecorino, emmental itp.

Warzywa i rośliny strączkowe
cukinia, fasola, marchewka itp.