Wiele osób, które dopiero zaczynają pakować próżniowo i gotować sous vide, waha się przed gotowaniem potraw zamkniętych w workach na żywność. Obawiają się, że z worka wyciekną do ich żywności jakieś substancje chemiczne lub szkodliwe związki. Niewłaściwe doświadczenia z pakowaniem próżniowym i fałszywe historie wzmacniają ich strach.
Rzeczywistość jest taka, że gotowanie żywności w próżniowych torebkach do pakowania, które zostały zaprojektowane do tego celu, jest nie tylko skuteczną metodą gotowania, ale w 100% bezpieczną. Tysiące szefów kuchni w restauracjach na całym świecie stosuje tę metodę od lat. Folie DIAMOND® nie zawierają BPA, nie zawierają ftalanów i są wykonane wyłącznie z materiałów zatwierdzonych przez UE do przechowywania żywności.
Zobacz, przepisy video na wspaniałe potrawy Sous Vide
Tak długo, jak używasz próżniowego worka Sous Vide i upewnisz się, że garnek do gotowania jest wystarczająco duży i ma wystarczająco dużo wody, twoje jedzenie będzie bezpieczne i świetne!
Czy jesteś nowy w gotowaniu sous vide? Sprawdź przydatne informacje: Tabela gotowanie Sous Vide
Szukasz dobrego urządzenia do sous vide?
Jeśli masz świetny przepis sous vide, podziel się z nami w komentarzach poniżej!