Worki do gotowania SousVide

Grubość
    • 105μm105μm
    Szerokość
      • 200mm
      • 250mm
      • 300mm
      Długość
        • 300mm
        • 350mm
        • 400mm
        Dzięki specjalnemu składowi worki do gotowania próżniowego Diamond pozwalają zachować gotowanej żywności wartości odżywcze pomimo wysokich temperatur.

        Worki moletowane DIAMOND do gotowania próżniowego nadają się do następujących rodzajów obróbki cieplnej: 

        Gotowanie próżniowe w temperaturze 65°C do 1 tygodnia

        Pasteryzacja w temperaturze 85 ° C do 46 godzin

        Długotrwałe gotowanie w temperaturze 100°C do 16 godzin

        Sterylizacja w 121°C do 4 godzin

        Można używać w kuchence mikrofalowej do 900 W przez 8 minut

        Pokrojone wędliny

        salami, szynka itp.

        Ryby

        Łosoś, pstrąg, krewetka itp.

        Świeże mięso Wołowina

        wieprzowina, cielęcina itp.

        Chleb, herbatniki i makaron

        Brioche, chleb, ryż itp.

        SVbag

        Mięso sezonowan

        steki, coppa, bekon itp.

        Owoce świeże i suszone

        jabłka, gruszki, orzechy włoskie itp.

        Ser miękki i dojrzewający

        parmezan, pecorino, emmental itp.

        Warzywa i rośliny strączkowe

        cukinia, fasola, marchewka itp.

        Aby dowiedzieć się, jaka grubość jest odpowiednia dla Twojego jedzenia, odwiedź przewodnik na naszym Blogu

        Folia moletowana w rolkach pasuje do wszystkich rodzaji zgrzewarek próżniowych i pakowarek próżniowych, m.in. takich producentów jak:

        Proficook, Food Saver, Silvercrest, Lund, Hendi, Valko, GoClever, Ambiano, Caso, Severin, Stalgast, Bartscher, Clatronic, Zepter, Yoer, Diamond. Struktura folii posiada głęboką fakturę przetłoczeń opracowaną specjalnie dla wydajniejszego i szybszego usuwania powietrza z opakowania. Odpowiednia technologia tłoczenia folii na gorąco, skład folii PA/PE oraz wysokiej jakości proces produkcji zapewniają uzyskanie wytrzymałych i szczelnych zgrzewów bocznych. Folie moletowane czyli takie o specjalnej strukturze kanalików powietrznych (zwane również tłoczone lub ryflowane) w postaci rękawa pozwalają na idealne dopasowanie opakowania do produktów o różnych rozmiarach (np. ryby, dziczyzna, wyroby własne).

        Oferowane opakowania wyróżnia najwyższa jakość stosowanych materiałów i wysokie bezpieczeństwo. Opakowania Diamond posiadają certyfikaty do kontaktu z żywnością oraz są wolne od BPA. Natomiast folii AllVac lub EcoVac posiadają dodatkowo certyfikaty BRC.

        Worki próżniowe i folie moletowane są cenione zarówno przez osoby zawodowo zajmujące się wszelkiego rodzaju produkcją, przetwórstwem, handlem żywnością, jak również te działające w branży gastronomicznej (bary, restauracje, catering, hotele) jak i przez osoby prywatne do użytku domowego lub dla hobbystó2) takich jak myśliwi, wędkarze, turyści, czy kierowcy zawodowi oraz wszędzie tam, gdzie znaczenie ma trwałość, dobra jakość i świeżość produktów spożywczych.

        W opakowaniach moletowanych można przechowywać wszelkiego rodzaju produkty m.in. świeże jak również wcześniej poddane obróbce (marynowane, pieczone, gotowane, smażone, suszone, wędzone) produkty spożywcze jak np. mięso, wędliny, ryby, sery, przyprawy, bakalie, owoce, orzechy, grzyby.

        Dzięki pakowaniu próżniowym za każdym razem uzyskujemy efekt znacznego przedłużenia przydatności do spożycia oraz ochrony przed bakteriami i zmianą wilgotności. Opakowania próżniowe z folii moletowanej oferowane przez nas są kompatybilne z dostępnymi na rynku zgrzewarkami próżniowymi i pakowarkami listwowymi, m.in. takich marek jak:

        Proficook, Silvercrest, Clatronic, Zepter, Severin, Lund, Caso, Food Saver, Bartscher, Hendi, Stalgast, Yoer, Diamond, Valko, GoClever, Ambiano

        Produkt posiada atest dopuszczający do kontaktu z żywnością, certyfikaty NoBPA oraz BRC.

        Wyświetlanie wszystkich wyników: 3

        Worki sous vide DIAMOND® 25×35 cm

        67,32 
        Worki barierowe przeznaczone do gotowania metodą SOUS VIDE wykonane z wysokiej jakości bezbarwnej folii OPP/PE o grubości 87 mikronów. Oferowane przez nas worki posiadają deklarację zgodności z przepisami Unii Europejskiej. Certyfikat Wolne od BPA daje świadectwo konsumentowi, iż produkty są tworzone w trosce o jego zdrowie i bezpieczeństwo.
        Sprzedano:639
        Ilość dostępna:345

        Worki do gotowania sous vide DIAMOND® 30×40 cm

        91,99 
        Worki barierowe przeznaczone do gotowania metodą SOUS VIDE (tłoczone jednostronnie), wykonane z wysokiej jakości bezbarwnej folii OPP/PE o grubości 105 mikronów. Oferowane przez nas worki posiadają deklarację zgodności z przepisami Unii Europejskiej. Certyfikat Wolne od BPA daje świadectwo konsumentowi, iż produkty są tworzone w trosce o jego zdrowie i bezpieczeństwo.
        Sprzedano:213
        Ilość dostępna:750

        Worki do gotowania sous vide DIAMOND® 20×30 cm

        43,94 
        Worki barierowe przeznaczone do gotowania metodą SOUS VIDE wykonane z wysokiej jakości bezbarwnej folii OPP/PE o grubości 87 mikronów. Oferowane przez nas worki posiadają deklarację zgodności z przepisami Unii Europejskiej. Certyfikat Wolne od BPA daje świadectwo konsumentowi, iż produkty są tworzone w trosce o jego zdrowie i bezpieczeństwo.