Worki do pakowarek komorowych różnią się od tych przeznaczonych do pakowania w pakowarkach bezkomorowych. Tam wówczas należy używać worków moletowanych. Natomiast w pakowarkach komorowych używamy worków PA/PE. Dzięki nim możemy zapakować próżniowo produkty takie jak: wędliny, mięsa, ryby, warzywa oraz sery. Dostępne są w różnych grubościach: od 70 µm aż do 120 µm. Wybór grubości worka  zależy od produktu, jaki chcemy w ten worek zapakować. Te najgrubsze dedykowane są do pakowania twardych serów lub mięs z kością oraz do takich, które szybko się psują.

Podczas zakupu worków należy zwrócić uwagę na materiał folii, ponieważ powinien on być jednolity, bez jakichkolwiek smug czy przebarwień. Jest to ważne, ponieważ jeśli zakupimy worki z jakimiś uszkodzeniami, wpłynie to bezpośrednio na trwałość i jakość produktów, które w nie zapakujemy.

Zapraszamy do zapoznania się z naszą ofertę pakowarek próżniowych komorowych i bezkomorowych.