Worki do gotowania SousVide

Dzięki specjalnemu składowi worki do gotowania próżniowego Diamond pozwalają zachować żywności wartości odżywcze pomimo wysokich temperatur.

Worki do gotowania próżniowego nadają się do następujących rodzajów obróbki cieplnej:

Gotowanie próżniowe w temperaturze 65°C do 1 tygodnia

Pasteryzacja w temperaturze 85 ° C do 46 godzin

Długotrwałe gotowanie w temperaturze 100°C do 16 godzin

Sterylizacja w 121°C do 4 godzin

Można używać w kuchence mikrofalowej po wierceniu pakietu do 900 W przez 8 minut

Najlepiej sprzedające się worki do gotowania

Przejrzyj listę dostępnych rozmiarów i odkryj nasze najlepiej sprzedające się gładkie i moletowane worki do gotowania. Wybierz, czy kupować w kartonach, czy w paczkach.

Worki do gotowania sous vide DIAMOND® 20×30 cm

43,94 
Worki barierowe przeznaczone do gotowania metodą SOUS VIDE wykonane z wysokiej jakości bezbarwnej folii OPP/PE o grubości 87 mikronów. Oferowane przez nas worki posiadają deklarację zgodności z przepisami Unii Europejskiej. Certyfikat Wolne od BPA daje świadectwo konsumentowi, iż produkty są tworzone w trosce o jego zdrowie i bezpieczeństwo.

Worki sous vide DIAMOND® 25×35 cm

67,32 
Worki barierowe przeznaczone do gotowania metodą SOUS VIDE wykonane z wysokiej jakości bezbarwnej folii OPP/PE o grubości 87 mikronów. Oferowane przez nas worki posiadają deklarację zgodności z przepisami Unii Europejskiej. Certyfikat Wolne od BPA daje świadectwo konsumentowi, iż produkty są tworzone w trosce o jego zdrowie i bezpieczeństwo.

Worki do gotowania sous vide DIAMOND® 30×40 cm

91,99 
Worki barierowe przeznaczone do gotowania metodą SOUS VIDE (tłoczone jednostronnie), wykonane z wysokiej jakości bezbarwnej folii OPP/PE o grubości 105 mikronów. Oferowane przez nas worki posiadają deklarację zgodności z przepisami Unii Europejskiej. Certyfikat Wolne od BPA daje świadectwo konsumentowi, iż produkty są tworzone w trosce o jego zdrowie i bezpieczeństwo.

Jakie potrawy możesz ugotować?

Worki do gotowania próżniowego Diamond umożliwiają pakowanie i gotowanie najróżniejszych produktów spożywczych.

Worki próżniowe są produkowane w sposób całkowicie bezpieczny z certyfikatami i testami migracji pod kątem przydatności do kontaktu z żywnością.

Produkty roślinne

Ziemniaki, kukurydza itp.

Produkty wegańskie

Tofu, Seitan itp.

Ryby

Filety, skorupiaki, mięczaki itp.

Mięsa

Wszystkie rodzaje mięsa

Przeznaczone do pakowarek komorowych

Z urządzeniem komorowym używane są zwykłe worki gładkie PA/PE.

Przeznaczone do pakowarek komorowych

Z urządzeniem komorowym używane są worki moletowane PA/PE.

Jak używać próżniowych worków do gotowania?

Worki do gotowania próżniowego są dostępne zarówno w wersji gładkiej, jak i wytłaczanej; w ten sposób mogą być używane zarówno z maszyną komorową, jak i z zewnętrzną maszyną listwową.

Worki do gotowania próżniowego nadają się do następujących rodzajów obróbki cieplnej:

Gotowanie próżniowe w temperaturze 65°C do 1 tygodnia

Pasteryzacja w temperaturze 85 ° C do 46 godzin

Długotrwałe gotowanie w temperaturze 100°C do 16 godzin

Sterylizacja w 121°C do 4 godzin

Można używać w kuchence mikrofalowej, moc do 900 W przez 8 minut

1

Przygotowanie

Gotuj techniką sous vide w temperaturze i przez czas zalecany w przepisie. Uwaga: nie przekraczać maksymalnej temperatury 121°C przez ponad 4 godziny.
2

Pakowanie

Umieść swój produkt w torbie do gotowania i zapakuj próżniowo. Jeśli nie musisz go od razu użyć, zapakowany produkt przechowuj w lodówce lub zamrażarce, nie przekraczając zalecanych czasów. 
3

Gotowanie

Gotuj techniką sous vide w temperaturze i przez czas zalecany w przepisie. Uwaga: nie przekraczać maksymalnej temperatury 121°C przez ponad 4 godziny.

Zalety torebek do gotowania

Wejdź do świata gładkich i wytłaczanych worków do gotowania próżniowego DIAMOND i ALLVAC i odkryj ich zalety.

Worki próżniowe są produkowane w sposób całkowicie bezpieczny z certyfikatami i testami migracji pod kątem przydatności do kontaktu z żywnością.

Możesz bezpiecznie gotować swoje produkty
Innowacyjne materiały linii DIAMOND są wynikiem znacznych inwestycji w badania i rozwój.

Torebki do gotowania metodą sous vide produkowane są z 11-warstwowych laminatów współwytłaczanych z poliamidu / polipropylenu (PA / PP), nadających się do obróbki cieplnej. Dzięki temu specjalnemu składowi są odporne na bardzo wysokie temperatury (121°C przez max 4 godziny) i pozwalają na zachowanie wszystkich właściwości odżywczych zapakowanego produktu.

 Zalety

  • Zwiększona wytrzymałość
  • Zaawansowana technologia
  • Maksymalna ochrona

Worki do gotowania próżniowego DIAMOND skracają czas przygotowania


Wygoda i oszczędność czasu.

Zaletą worków do gotowania próżniowego Diamond jest niewątpliwie łatwość użytkowania. Możliwość bezpiecznego przechowywania żywności i korzystania z niej w razie potrzeby ułatwia organizację codziennego życia.

 Zalety

  • Łatwe w użyciu
  • Oszczędność czasu
  • Lepsza organizacja

Popraw smak swoich produktów


Każde danie nabiera niepowtarzalnego smaku.

Przygotowanie żywności w workach do gotowania Diamond wzbogaca smak. Chronione i pozbawione powietrza środowisko poprawia smak każdej potrawy, jej kolor, blask i aromat.

 Zalety

  • Więcej smaku
  • Bardziej apetyczne produkty
  • Zdrowe gotowanie

Kup teraz worki do gotowania

Odkryj całą gamę gładkich i moletowanych worków do gotowania
i dobierz odpowiednią torbę do swoich potrzeb.